BOEKEN VOOR

Docenten

Het dieren en natuur schrijf, ontdek, speel & experimenteerboek!

Eindeloos schrijf, speel en experimenteer plezier rondom het thema dieren en natuur!
Voor kinderen vanaf groep 4!

Voor mij zijn dieren en natuur grote inspiratiebronnen. Niet alleen schreef ik acht boeken over de vrienden Raaf en Papegaai (boordevol weetjes over dieren en natuur) maar ik ben ook altijd bezig met het bedenken van werkvormen rondom dit thema. 
Kinderen zijn op die manier niet alleen hun taalplezier aan het vergroten maar ze leren ook nog eens heel veel over dit belangrijke thema.

Wat je in dit boek aantreft? Maar liefst 33 werkvormen. Denk aan taalspelletjes om de woordenschat te vergroten, experimenten, creatieve en schrijfopdrachten en nog veel meer.

Kinderen van groep drie en vier hebben misschien wat hulp van papa, mama of een oudere broer of zus nodig.

Het dieren & natuur schrijf, ontdek, speel & experimenteerboek
Vakantieboek!

Vakantieboek vol taalplezier!

Eindeloos schrijf, speel en experimenteer plezier voor kinderen vanaf groep 4!

De zomervakantie staat bijna voor de deur en dat betekent buitenspelen, niets doen, op vakantie … en spelen met taal?

Dat laatste is waarschijnlijk niet iets waar je kind aan denkt, maar wel belangrijk. Zéker als hij of zij taal niet leuk vindt of hier moeite mee heeft.

Want hoe lekker en verdiend een vakantie van 6 weken ook is, bezig zijn met taal is en blijft belangrijk.

Precies daarom heb ik een zomerboek vol taalplezier gemaakt! Denk aan leuke spelletjes, doordenkers, experimenten, verhalen om bij weg te dromen en grappige schrijfopdrachten voor je kind én voor het gezin.
Dit leuke vakantieboek bevat 62 pagina’s plezier en is ideaal om tijdens lange autoritten, als het regent of gezellig bij het kampvuur (met het hele gezin) te doen.

Kinderen van groep drie en vier hebben misschien wat hulp van papa, mama of een oudere broer of zus nodig.
Voor de jongsten vind je ook kleur en spelletjesplaten achterin het boek.

Vakantieboek vol taalplezier!

Lees en schrijf dagboek

Eindeloos schrijfplezier!

Dit leuke schrijf en leesdagboek bevat 48 pagina’s schrijfplezier met o.a. leuke taalspelletjes, schrijfopdrachten en geheimschriften, en is ideaal om tijdens de vakantie, na school of in het weekend met taalplezier bezig te zijn. In het boekje staan dagboekpagina’s met leuke vragen om gelezen boeken in bij te houden. Er is ook genoeg plek om te tekenen en op een andere manier creatief bezig te zijn.
Kinderen van groep drie en vier hebben misschien wat hulp van papa, mama of een oudere broer of zus nodig.

Lezen was nog nooit zo leuk!

Vind jij het als leerkracht of ouder ook zo moeilijk om kinderen te helpen bij het ontdekken van hun boekensmaak? Ben je op zoek naar een inspirerend taalklimaat in je klas? Naar meer lees- en praatplezier? Dan is dit het boek dat je zoekt. Een boek met veel boekpromotie, tips voor het creëren van een fijne leesomgeving, leestips, suggesties om zelf een boek te maken … Waar wacht je nog op? Besmet kinderen met leesplezier! Een schat aan inspiratie voor kinderen in het basisonderwijs. Handig om in de klas te gebruiken én bij je thuis.

Lees, verwonder en … schrijf !

Juf Willeke – Suringarschool:
“Lees, verwonder en schrijf van Li Lefebure is SUPER. Zeldzaam goed en praktisch boek waar alle kinderen mega enthousiast van worden en leerkrachten zo, zonder voorbereiding mee aan de slag kunnen. Dit boek staat zó dicht bij hoe lesgeven zou kunnen en moeten zijn, echt een must have in iedere klas!”

Ben je op zoek naar inspirerende schrijfopdrachten, zodat je kinderen thuis met plezier kunnen schrijven? Of naar meer creatief zelfvertrouwen voor je leerlingen? Wil je spelen met taal en hun woordenschat ongemerkt vergroten? Kortom meer plezier brengen in lezen én schrijven? Dan is dit het boek dat je zoekt! Creatief dichten, het nieuws als inspiratiebron, grappige schrijfopdrachten, brieven schrijven: het zijn maar een paar hoofdstukken uit dit praktische boek vol originele uitwerkingen van kinderen zelf. Waar wacht je nog op? Lees. Verwonder. En … schrijf

LEUK VOOR IN DE KLAS

Download GRATIS lesbladen

RESULTATEN

Gemaakte opdrachten
door leerlingen

FACEBOOK COMMUNITY

Leuke tips,
weetjes, lesbrieven en voorleesmomenten!

Volg de Facebook pagina!

772