BOEKEN VOOR

Docenten

Buiten de lijntjes

Buiten de lijntjes

Een schat aan inspiratie die je creatief laat denken, motiveert om te schrijven en dagdromers weer bij de les krijgt. Handig in de klas en heel fijn bij je thuis. Voor iedereen in het basisonderwijs. 

‘Kruip alvast maar in bed. Ik ruim nog even alles in de vaatwasser en dan kom ik zo voorlezen.’ Dat zegt je mama. Maar als je naar je kamer gaat, merk je … dat er iets in je bed ligt. Klinkt als een spannend verhaal toch? Jij mag helemaal verzinnen wie of wat er in je bed ligt en wat er nog allemaal gaat gebeuren. Bij dit verhaal en nog tientallen andere. Schrijf, teken, fantaseer er maar op los. 

In co-creatie met Stefani Buijsman

 

Schrijf!

Ben jij op zoek naar opdrachten die het schrijfplezier vergroten? Wil je je inspiratie een boost geven? Aan teksten werken die ervoor zorgen dat je pen niet meer los wil komen van het papier? Dan heb je het juiste boek in handen. Schud je pols los met een alfabet-, associatie- of plagiaatgedicht. Geef je fantasie de ruimte als je bedenkt wat je zou doen met een biljoen. Gebruik de kaasschaaf om een zeswoordenverhaal te schrijven …
Dit boek is een bundeling van uitdagende, grappige, vlugge en diepgravende opdrachten die je uitnodigen om met taal te spelen. 

Een schat aan inspiratie voor jongeren in het middelbaar onderwijs. Handig in de klas en heel fijn voor bij je thuis. 
Door Schoolschrijver en gastdocent creatief schrijven Li Lefébure, in een tandem met lerares en pedagogisch vakbegeleider Nederlands Ine Desplinter.

Schrijf!

Lezen was nog nooit zo leuk!

Vind jij het als leerkracht of ouder ook zo moeilijk om kinderen te helpen bij het ontdekken van hun boekensmaak? Ben je op zoek naar een inspirerend taalklimaat in je klas? Naar meer lees- en praatplezier? Dan is dit het boek dat je zoekt. Een boek met veel boekpromotie, tips voor het creëren van een fijne leesomgeving, leestips, suggesties om zelf een boek te maken … Waar wacht je nog op? Besmet kinderen met leesplezier! Een schat aan inspiratie voor kinderen in het basisonderwijs. Handig om in de klas te gebruiken én bij je thuis.


Lees, verwonder en … schrijf !

Juf Willeke – Suringarschool:
“Lees, verwonder en schrijf van Li Lefebure is SUPER. Zeldzaam goed en praktisch boek waar alle kinderen mega enthousiast van worden en leerkrachten zo, zonder voorbereiding mee aan de slag kunnen. Dit boek staat zó dicht bij hoe lesgeven zou kunnen en moeten zijn, echt een must have in iedere klas!”

Ben je op zoek naar inspirerende schrijfopdrachten, zodat je kinderen thuis met plezier kunnen schrijven? Of naar meer creatief zelfvertrouwen voor je leerlingen? Wil je spelen met taal en hun woordenschat ongemerkt vergroten? Kortom meer plezier brengen in lezen én schrijven? Dan is dit het boek dat je zoekt! Creatief dichten, het nieuws als inspiratiebron, grappige schrijfopdrachten, brieven schrijven: het zijn maar een paar hoofdstukken uit dit praktische boek vol originele uitwerkingen van kinderen zelf. Waar wacht je nog op? Lees. Verwonder. En … schrijf

Bij mij thuis - Kinderboekenweek 2023

Bij mij thuis! Ebook vol toffe werkvormen voor de Kinderboekenweek

Bij mij thuis!
Een fantastisch thema waar ik enorm door geïnspireerd ben. Daarom dit ebook vol met toffe en bijzondere werkvormen. Voor de Kinderboekenweek. Maar ook om alle dagen, weken, maanden en daarna te gebruiken. De opdrachten zullen het schrijfplezier van je leerlingen zeker weten vergroten. 

Af en toe vind je ook de cover van een boek bij een werkvorm. Dit boek is dan heel geschikt om voor te lezen of aan je leerlingen aan te bevelen.

Heel veel plezier met de werkvormen. 
Samen maken we taal het allerleukste vak op school!

Kinderen van groep drie en vier hebben misschien wat hulp nodig hebben.

 

Taal: het allerleukste vak op school

Je leerlingen verrassen met leuke opdrachten?

Denk aan leuke spelletjes, doordenkers, experimenten, opdrachten die de woordenschat vergroten, verhalen om bij weg te dromen en grappige schrijfopdrachten voor je leerlingen.

Dit leuke boek bevat ruim 60 pagina’s om het taalplezier van je leerlingen te vergroten.

Kinderen van groep drie en vier hebben misschien wat hulp nodig.
Voor de jongsten vind je ook kleur en spelletjesplaten achterin het boek.

Let op!! Dit boek vervangt het ‘Vakantieboek vol taalplezier’. 
Het bevat een aantal nieuwe opdrachten maar ook opdrachten uit het vakantieboek.

Het dieren en natuur schrijf, ontdek, speel & experimenteerboek!

Eindeloos schrijf, speel en experimenteer plezier rondom het thema dieren en natuur!
Voor kinderen vanaf groep 4!

Voor mij zijn dieren en natuur grote inspiratiebronnen. Niet alleen schreef ik acht boeken over de vrienden Raaf en Papegaai (boordevol weetjes over dieren en natuur) maar ik ben ook altijd bezig met het bedenken van werkvormen rondom dit thema. 
Kinderen zijn op die manier niet alleen hun taalplezier aan het vergroten maar ze leren ook nog eens heel veel over dit belangrijke thema.

Wat je in dit boek aantreft? Maar liefst 33 werkvormen. Denk aan taalspelletjes om de woordenschat te vergroten, experimenten, creatieve en schrijfopdrachten en nog veel meer.

Kinderen van groep drie en vier hebben misschien wat hulp van papa, mama of een oudere broer of zus nodig.

Het dieren & natuur schrijf, ontdek, speel & experimenteerboek

LEUK VOOR IN DE KLAS

Download GRATIS lesbladen

RESULTATEN

Gemaakte opdrachten
door leerlingen

FACEBOOK COMMUNITY

Leuke tips,
weetjes, lesbrieven en voorleesmomenten!

Volg de Facebook pagina!

5.734

Meld je aan om taalplezier in je mailbox te ontvangen!