BOEKEN VOOR

Docenten

Gabriel en opa

Kleine en grote verhalen van elke dag

 

Een verhalenbundel die moeilijke maar alledaagse onderwerpen op een toegankelijke manier uitlegt.
Gabriel woont bij zijn opa. Samen met hem, ‘buurheks’ Hetty en haar dochter Nour, leert Gabriel bijzondere levenslessen. Of het nu gaat om opa die bang is om nieuwe mensen te leren kennen, de juf die vertelt over haar stukgelopen relatie of dagen waarop alles eventjes misloopt, na dit boek weet je: geluk zit in een klein hoekje.

Dit boek verschijnt op 30 mei, maar je kunt het nu al pré-orderen!

Voor iedereen vanaf 9 jaar.

Met fantastische illustraties van Iris Boter

 

Jouw uitnodiging voor een creatief schrijfavontuur!

Wil jij je leerlingen helemaal zien opgaan in een verhaal? Dan is dit een uitnodiging om samen met mij te ervaren hoe je je leerlingen kunt helpen inspiratie op te doen. En hun creativiteit en schrijfvaardigheid naar nieuwe hoogten te tillen.

Een grote uitdaging

Ik weet als geen ander hoe uitdagend schrijven kan zijn. Een lege pagina die me aanstaart. En creativiteit en inspiratie die verre reizen lijken te maken, ver weg van mij en mijn pen. Maar de afgelopen jaren heb ik ook vele manieren gevonden om mijn creativiteit en inspiratie (en die van leerlingen) aan te wakkeren.
Deze workshop heb ik dan ook speciaal met één doel voor ogen gemaakt. Jou en je leerlingen helpen ontdekken dat inspiratie, creativiteit en schrijven, hoewel niet altijd eenvoudig, een te gekke en avontuurlijke reis kan zijn vol verrassingen.

Een heel leuk schrijfavontuur

Creativiteit is geen mysterieuze kracht, weggelegd voor slechts een enkeling. Het is een vonk die we allemaal in ons hebben.
We gaan aan de slag met opdrachten die niet alleen de verbeelding prikkelen maar ook de drempel verlagen. Zelfs de leerlingen die zichzelf als minder creatief beschouwen zullen heel leuke en bijzondere verhalen schrijven.
Met de heldere en praktische tips gaan we samen op ontdekkingstocht en ik beloof je dat het een tof schrijfavontuur gaat worden.

Doe je mee? Na deze workshop zul jij met alle tips en werkvormen creatievere en betere schrijvers met meer vertrouwen in hun eigen creatieve vermogens maken.

Wat ga je leren? 

  • Inspiratie en Creativiteit: Ontdek dat inspiratie en creativiteit, hoewel soms uitdagend, een avontuurlijke en verrassende reis kunnen zijn.
  • Creativiteit ontsluiten: Leer dat creativiteit geen mysterieuze kracht is, maar een vonk die in ieder van ons schuilt.
  • Praktische Oefeningen: We gaan aan de slag met opdrachten die niet alleen de verbeelding prikkelen, maar ook de drempel verlagen voor alle leerlingen.
  • Schrijfplezier vergroten: Met heldere en praktische tips gaan we op ontdekkingstocht om van jou en je leerlingen creatievere en zelfverzekerde schrijvers te maken.

Jouw exclusieve kans

Als dank aan iedereen die eerder een online sessie bij mij heeft gevolgd, bied ik deze workshop aan voor de introductieprijs van slechts €29! De volgende sessies zullen voor €59 aangeboden worden.
Mis deze unieke kans niet en sluit je aan bij een select groepje leerkrachten in deze inspirerende reis.

Praktische informatie 

  • Datum 10  van 19.00 tot 20.30 (bij voldoende aanmeldingen vindt de workshop op twee of drie dagen plaats, ook op 12 en/of 13 juni)
  • Locatie: Online via Zoom
  • Investering: Introductieprijs van €29
  • Inclusief: Een verrassingspakket om nog meer uit de workshop te halen!
  • Wil je een boek naar keuze ontvangen? Dan is de investering € 49 euro

Ben je klaar om samen met mij en met jouw pen op een magische schrijfreis te gaan? Meld je nu aan en laat je leerlingen de magie van hun woorden ontdekken.

Buiten de lijntjes

Een schat aan inspiratie die je creatief laat denken, motiveert om te schrijven en dagdromers weer bij de les krijgt. Handig in de klas en heel fijn bij je thuis. Voor iedereen in het basisonderwijs. 

‘Kruip alvast maar in bed. Ik ruim nog even alles in de vaatwasser en dan kom ik zo voorlezen.’ Dat zegt je mama. Maar als je naar je kamer gaat, merk je … dat er iets in je bed ligt. Klinkt als een spannend verhaal toch? Jij mag helemaal verzinnen wie of wat er in je bed ligt en wat er nog allemaal gaat gebeuren. Bij dit verhaal en nog tientallen andere. Schrijf, teken, fantaseer er maar op los. 

In co-creatie met Stefani Buijsman

 

Schrijf!

Ben jij op zoek naar opdrachten die het schrijfplezier vergroten? Wil je je inspiratie een boost geven? Aan teksten werken die ervoor zorgen dat je pen niet meer los wil komen van het papier? Dan heb je het juiste boek in handen. Schud je pols los met een alfabet-, associatie- of plagiaatgedicht. Geef je fantasie de ruimte als je bedenkt wat je zou doen met een biljoen. Gebruik de kaasschaaf om een zeswoordenverhaal te schrijven …
Dit boek is een bundeling van uitdagende, grappige, vlugge en diepgravende opdrachten die je uitnodigen om met taal te spelen. 

Een schat aan inspiratie voor jongeren in het middelbaar onderwijs. Handig in de klas en heel fijn voor bij je thuis. 
Door Schoolschrijver en gastdocent creatief schrijven Li Lefébure, in een tandem met lerares en pedagogisch vakbegeleider Nederlands Ine Desplinter.

Lezen was nog nooit zo leuk!

Vind jij het als leerkracht of ouder ook zo moeilijk om kinderen te helpen bij het ontdekken van hun boekensmaak? Ben je op zoek naar een inspirerend taalklimaat in je klas? Naar meer lees- en praatplezier? Dan is dit het boek dat je zoekt. Een boek met veel boekpromotie, tips voor het creëren van een fijne leesomgeving, leestips, suggesties om zelf een boek te maken … Waar wacht je nog op? Besmet kinderen met leesplezier! Een schat aan inspiratie voor kinderen in het basisonderwijs. Handig om in de klas te gebruiken én bij je thuis.


Lees, verwonder en … schrijf !

Juf Willeke – Suringarschool:
“Lees, verwonder en schrijf van Li Lefebure is SUPER. Zeldzaam goed en praktisch boek waar alle kinderen mega enthousiast van worden en leerkrachten zo, zonder voorbereiding mee aan de slag kunnen. Dit boek staat zó dicht bij hoe lesgeven zou kunnen en moeten zijn, echt een must have in iedere klas!”

Ben je op zoek naar inspirerende schrijfopdrachten, zodat je kinderen thuis met plezier kunnen schrijven? Of naar meer creatief zelfvertrouwen voor je leerlingen? Wil je spelen met taal en hun woordenschat ongemerkt vergroten? Kortom meer plezier brengen in lezen én schrijven? Dan is dit het boek dat je zoekt! Creatief dichten, het nieuws als inspiratiebron, grappige schrijfopdrachten, brieven schrijven: het zijn maar een paar hoofdstukken uit dit praktische boek vol originele uitwerkingen van kinderen zelf. Waar wacht je nog op? Lees. Verwonder. En … schrijf

De reis van Raaf en Papegaai

Raaf en Papegaai gaan op zoek naar het paradijs, want volgens neef Kaketoe is dat het mooiste plekje op aarde. Het wordt een lange tocht vol spanning, avontuur en verwondering. De twee vrienden reizen door het regenwoud, de vlaktes, een eiland, de woestijn en de savanne. Ze ontmoeten onbekende dieren en verzeilen in gekke situaties. Maar zullen Raaf en Papegaai ook écht het paradijs vinden? Een spannend en grappig voorleesboek vol feitjes over de wereld en de natuur. Voor nieuwsgierige vogels vanaf 6 jaar.

De reis van Raaf en Papegaai: 28 werkvormen voor in de klas

Niet alleen het bijzondere verhaal De reis van Raaf en Papegaai (voor)lezen maar ook bij elk hoofdstuk aan de slag met een bijzondere opdracht? Met dit ebook maak je er een extra bijzondere reis van. Samen filosoferen, schrijven, experimenteren en meer …

Na het lezen van het boek en aan de slag gaan met de werkvormen weten kinderen hoe regen ontstaat en kunnen ze zelf regen maken, weten ze dat tornado’s soms reizen als een roedel wolven, hebben ze acrostichons, verhalen, brieven en informatiefolders gemaakt, uitgebreid gefilosofeerd en meer.

De reis van Raaf en Papegaai
Lees en schrijf dagboekje

Lees en schrijf (dag)boekje

Eindeloos schrijfplezier voor kinderen vanaf groep 4 (7+)!
Dit leuke schrijf en leesdagboek vol met o.a. leuke taalspelletjes, schrijfopdrachten en geheimschriften is ideaal om het lees en schrijfplezier in de klas te vergroten. Met z’n allen aan de slag met het bijhouden van gelezen boeken, maar ook ruimte voor taalplezier door middel van diverse taalspelletjes.
Ook is het dagboekje leuk om tijdens de vakantie, na school of in het weekend met taalplezier bezig te zijn. In het boekje staan dagboekpagina’s met leuke vragen om gelezen boeken in bij te houden. Er is ook genoeg plek om te tekenen en op een andere manier creatief bezig te zijn.

Kinderen van groep drie en vier hebben misschien wat hulp van de leerkracht, papa, mama of een oudere broer of zus nodig.

Bestel je 25 exemplaren voor de leerlingen in je klas, dan krijg je een korting van ruim 30% en betaal je € 85,-  in plaats van € 123,75. 

 

Bij mij thuis - Kinderboekenweek 2023

Bij mij thuis! Ebook vol toffe werkvormen voor de Kinderboekenweek

Bij mij thuis!
Een fantastisch thema waar ik enorm door geïnspireerd ben. Daarom dit ebook vol met toffe en bijzondere werkvormen. Voor de Kinderboekenweek. Maar ook om alle dagen, weken, maanden en daarna te gebruiken. De opdrachten zullen het schrijfplezier van je leerlingen zeker weten vergroten. 

Af en toe vind je ook de cover van een boek bij een werkvorm. Dit boek is dan heel geschikt om voor te lezen of aan je leerlingen aan te bevelen.

Heel veel plezier met de werkvormen. 
Samen maken we taal het allerleukste vak op school!

Kinderen van groep drie en vier hebben misschien wat hulp nodig hebben.

 

Taal: het allerleukste vak op school

Je leerlingen verrassen met leuke opdrachten?

Denk aan leuke spelletjes, doordenkers, experimenten, opdrachten die de woordenschat vergroten, verhalen om bij weg te dromen en grappige schrijfopdrachten voor je leerlingen.

Dit leuke boek bevat ruim 60 pagina’s om het taalplezier van je leerlingen te vergroten.

Kinderen van groep drie en vier hebben misschien wat hulp nodig.
Voor de jongsten vind je ook kleur en spelletjesplaten achterin het boek.

Let op!! Dit boek vervangt het ‘Vakantieboek vol taalplezier’. 
Het bevat een aantal nieuwe opdrachten maar ook opdrachten uit het vakantieboek.

LEUK VOOR IN DE KLAS

Download GRATIS lesbladen

RESULTATEN

Gemaakte opdrachten
door leerlingen

FACEBOOK COMMUNITY

Leuke tips,
weetjes, lesbrieven en voorleesmomenten!

Volg de Facebook pagina!

Eindeloos schrijf, speel en experimenteer plezier rondom het thema dieren en natuur!
Voor kinderen vanaf groep 4!

Voor mij zijn dieren en natuur grote inspiratiebronnen. Niet alleen schreef ik acht boeken over de vrienden Raaf en Papegaai (boordevol weetjes over dieren en natuur) maar ik ben ook altijd bezig met het bedenken van werkvormen rondom dit thema. 
Kinderen zijn op die manier niet alleen hun taalplezier aan het vergroten maar ze leren ook nog eens heel veel over dit belangrijke thema.

Wat je in dit boek aantreft? Maar liefst 33 werkvormen. Denk aan taalspelletjes om de woordenschat te vergroten, experimenten, creatieve en schrijfopdrachten en nog veel meer.

Kinderen van groep drie en vier hebben misschien wat hulp van papa, mama of een oudere broer of zus nodig.

7.745

Meld je aan om taalplezier in je mailbox te ontvangen!