GENOMINEERD VOOR DE NEDERLANDSE KINDERJURYPRIJS, WAT DOET DAT MET JE?

‘De reis van Raaf en Papegaai’ stond, zoals honderden mooie boeken voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en uitgekomen in 2015, op de longlist van de Nederlandse Kinderjuryprijs. Mijn eerste gedachte was: ‘FANTASTISCH!’ Mijn tweede gedachte was: ‘Wat staan er veel andere boeken op de longlist’. En toen kwam ook nog een derde gedachte: ‘Paul van Loon staat er ook op met twee boeken. En Jozua Douglas. O, en Jochem Myjer ook. En nog heel veel andere boeken van schrijvers die al heel veel moois geschreven hebben.’ De hoop die ik eerst voelde, vervloog een beetje. Maar even later dacht ik weer aan het prachtige boek dat ik samen met Jenny Bakker heb geschreven. Een pareltje, zo vinden wij. Mijn favoriete boek, hoor ik van enkele kinderen (ik glim van trots). Het is zo leuk en leerzaam, zeggen veel ouders. Ik besluit dan ook om dat prachtige boek nog wat in de kijker te zetten. Ik lees voor. Ik speel de Raaf en Papegaai natuurquiz. En ik vertel enthousiast over mijn boek. Mijn passie. Mooie boeken voor alle geweldige kinderen van de wereld.

En dan … weken later, ik heb eigenlijk bijna niet meer aan de Nederlandse Kinderjuryprijs gedacht … krijg ik een telefoontje. ‘De reis van Raaf en Papegaai’ heeft de top vijf gehaald. WAT? Langzaam overvalt me een euforisch gevoel. Helemaal als ik hoor wie er nog meer in de top vijf van de Kinderjuryprijs staan. Paul van Loon. De auteur van de kinderboeken waar mijn kinderen fan van zijn. De auteur die al twee decennia in de top vijf staat. En die al heel vaak naar huis is gegaan met de prijs. Geronimo Stilton. Ook de grijze muis staat al jaren in de top vijf en gaat regelmatig naar huis met die mooie kinderprijs. Ook Janneke Schotveld is een bekende in de top vijf lijst. Dan blijft Jochem Myjer over. De grappigste man van Nederland heeft De Gorgels geschreven. Een grappig, bijzonder en ook heel mooi boek dat verslonden is door mijn kinderen.

Dat ik blij ben is een understatement. Ik ben euforisch. Heel veel kinderen hebben mijn boek dus gelezen. En heel veel kinderen hebben de moeite genomen om te stemmen. Op ‘De reis van Raaf en Papegaai’.

Dat ‘De reis van Raaf en Papegaai’ niet gewonnen heeft voelt niet als verlies. Onze top vijf plek voelt als winst.

Dank jullie wel allemaal voor het stemmen, te gekke kinderen!! Ik ga nog heel erg veel mooie boeken voor jullie schrijven.

Liefs Li

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen!

Naar de dierentuin

Kai gaat met zijn vader naar de dierentuin. Naar de Neushoornvogel kijken. En … naar andere bijzondere dieren. De opdrachten van deze week zijn geïnspireerd

Lees verder »