2018 … een jaar om naar uit te kijken!!

Wat was 2017 een bijzonder jaar.
Er kwamen twee Raaf en Papegaai boeken uit. ‘Raaf en Papegaai naar de verre vlakte’ uit de reeks SAMEN LEREN LEZEN MET RAAF EN PAPEGAAI. En ‘Raaf en Papegaai: het grimmige bos’. Een spannend voorleesboek. Niet alleen geschreven voor het Kinderboekenweekthema: ‘Griezelig goed” Een beetje wel natuurlijk. Maar ik heb het ook geschreven voor kinderen die het hele jaar van griezelen houden.

2017 was ook een jaar van Leesfeestjes, boekpresentaties en heel veel schoolbezoeken. Wat is dat altijd weer leuk.

 

Maar 2017 was ook een jaar waarin ik aan dromen gewerkt heb. Het was het jaar waarin ik een boek mocht schrijven over één van mijn grote helden Jane Goodall. De vrouw die baanbrekend onderzoek naar chimpansees gedaan heeft en die wereldwijd voorlichting geeft over natuurbehoud en chimpansees. Ik wil graag laten zien hoe belangrijk haar werk is. En tonen hoe we met z’n allen niet alleen kunnen maar ook moeten meehelpen om onze natuur en haar prachtige creaturen te redden.

 

En hier maak ik een sprong naar 2018.

Want 2018 is het jaar dat ‘Een vreemde aap: in de schaduw van de chimpansee’ gaat uitkomen.

Diep in het oerwoud van Tanzania staan chimpansees David Grijsbaard en Goliath opeens oog in oog met een vreemde aap. In hun bos leven bavianen, franjeapen en andere chimpanseegroepen – maar ze hebben nog nooit zo’n vreemde aap gezien, met alleen haren boven op het hoofd. Goliath is huiverig voor de aap, die hen voortdurend volgt en bespioneert. David daarentegen is nieuwsgierig. Wie is deze vreemde aap?

 

Dat is niet het enige boek dat in 2018 zal verschijnen. Jenny en ik werken hard aan een nieuwe titel in de serie SAMEN LEREN LEZEN MET RAAF EN PAPEGAAI. Eind april zal ‘Raaf en Papegaai: naar de bron van de Nijl’ uitkomen. De twee nieuwsgierige vogels maken een bijzondere reis langs de Nijl. Onderweg beleven ze een avontuur met een cobra en een krokodil. Als dat maar goed komt …

 

En dan staat er nog iets op de planning waar ik heel blij van wordt …

Vanaf 22 januari begin ik als Schoolschrijver op basisschool ‘t Hwagveld in Meerssen.

De afgelopen maanden heb ik gewerkt aan een bijzonder programma. Elke les gaan we iets anders doen. Samen met ‘mijn leerlingen’ ga ik op ontdekkingsreis. Wat we onderweg gaan doen? Lezen, schrijven, proeven, spelen en nog veel meer. Alles verpakt in een dikke saus plezier.

 

http://www.deschoolschrijver.nl/

 

2018 … ik heb er zin in!!

Hopelijk hebben jullie dat ook. Om zelf op ontdekkingsreis te gaan. Maar ook samen met Raaf en Papegaai. Met chimpansee David en Jane Goodall. Met mij …

 

Veel liefs!

Li

 

 

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen!