Gezocht! Een held met een kuiltje in zijn kin.

Af en toe zijn er verhalen die niet alleen de fantasie prikkelen, maar ook de harten raken. “Gezocht: vader met een kuiltje in zijn kin” is zo’n verhaal.
Luna neemt je mee op een ontroerende zoektocht. Het meisje besluit een nieuwe held voor haar moeder te vinden. Maar niet zomaar een held; eentje met een kuiltje in zijn kin, net als haar vader. Dit avontuur van moed, vriendschap, en de kracht van familie biedt een bijzondere manier om je taalles tot leven te brengen.

Naar wie ben jij op zoek?

Stel je voor: jouw klas vol leerlingen, elk bruisend van ideeën, klaar om hun eigen zoektocht te beginnen. Geïnspireerd door Luna’s verhaal, nodig ik je uit om deze inspirerende schrijfopdracht met je leerlingen te doen. Wie zouden zij willen vinden? Een nieuwe vriend? Een partner voor opa? Of misschien een avontuurlijke metgezel voor de juf of meester?

Een gezocht poster of een contactadvertentie

Laat je leerlingen hun eigen ‘gezocht’ posters of een contactadvertentie maken. Niet voor zichzelf, maar voor iemand anders in hun leven. Dit is niet alleen een oefening in creatief schrijven, maar ook in empathie, verbinding, en het begrijpen van de wensen en behoeften van anderen.

Taalplezier en meer!

Deze opdracht geeft je leerlingen niet alleen de tools om hun taalvaardigheden te ontwikkelen, maar je moedigt ze ook een dieper begrip van menselijke relaties aan. Deze opdracht is een heel fijne manier om de lesstof levendig en relevant te maken, en biedt een brug tussen de belevingswereld van het kind en de doelen van het onderwijs.

Deze opdracht laat zien dat leren niet alleen uit boeken komt, maar ook uit de verhalen die we samen creëren.
Laat je me weten hoe deze reis verloopt in je klas!

Ben je nieuwsgierig naar het boek? Bekijk hier 👉🏼 Gezocht: vader met een kuiltje in zijn kin!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen!