Brieven schrijven

Brieven schrijven is leuk. Brieven ontvangen vaak nog leuker. Lang voordat er compu- ters bestonden en de wereld niet gedomineerd werd door mobiele telefoons, schreven mensen elkaar regelmatig een kaartje of brief. Bijvoorbeeld om iemand een gelukkige verjaardag te wensen of een fijne kerst. Maar de leukste post was toch wel een per- soonlijke brief, een brief waarin iemand vertelde wat hij of zij had meegemaakt. Of wat dacht je van een liefdesbrief?

Deze opdrachten zijn bedoeld om te ervaren hoe het is om een brief te schrijven. De leerlingen gaan echte brieven schrijven, bijvoorbeeld naar hun favoriete schrijver of naar iemand die heel blij zal worden van onverwachte post. Denk maar aan bejaarden in een bejaardentehuis of verzorgingshuis. Ook kunnen jullie fictieve brieven schrijven waarbij er goed op los gefantaseerd kan worden.

Eerdere trucjes uit het boek kun je hier opnieuw gebruiken. Naar wie schrijf je de brief, wat wil je vertellen en waar woont de ontvanger? Of verzamel eerst wat informatie over recente gebeurtenissen, kies er dan een paar belangrijke of net heel onbenullige mo- menten uit en begin dan maar te schrijven aan je brief!

 

Lees, verwonder en … (glim)lach!